Blog

Op het blog van Clips voor Vrijheid houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Winnaars in het zonnetje gezet!

Op 5 mei 2012 hebben we de vrijheid weer uitbundig gevierd met de winnaars en genomineerden van Clips voor Vrijheid 2012. De Animaties werden dit jaar voor de zesde keer vertoond op de grote schermen op de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Rotterdam, Wageningen, Zwolle en Winterswijk! Soms klappertandend van de kou, namen de trotse winnaars hun oorkondes op het podium in ontvangst.

Daarna backstage nog even de artiesten ontmoeten en genieten van het festival. Dankzij vele was dit jaar weer een daverend succes. Van Frans Timmermans tot lange Frans hebben vele mensen hun bijdrage geleverd deze dag de winnaars van de animatiewedstrijd in het zonnetje te zetten. Bekijk hier het filmpje van de winnaars in Amsterdam.

Bekijk alle foto's op de Flickr pagina van Clips voor Vrijheid

Meer

Winnaars Clips voor Vrijheid 2012 bekend!

Het is zover! De juryrapporten zijn binnen en de  balans is opgemaakt. Ook dit jaar zijn weer erg bijzondere en mooie clips gemaakt. Het was weer geen gemakkelijke keuze voor juryleden Ruud de Wild, Frans Timmermans, Peter Faber en Merel Mirage.

EN DE WINNAARS ZIJN...

Op nr 1: de clip ‘Vrijheids Stempel’, gemaakt door Danique Roozekrans en Bouchra Asbihi (16 jaar) uit Heemstede. Met hun kleurrijke clip laten zij zien dat er heel wat te winnen valt als we ons bewust zijn van onze vooroordelen. Bouchra en Danique zullen aanwezig zijn op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam om hun clip toe te lichten.

Op nr 2: de clip ‘Hou van Vrijheid’ van Yorinde de Ronde (14 jaar) uit Wageningen. Yorinde gebruikte als basis voor haar clip een pakkend gedicht dat de vele kanten van vrijheid laat zien. De boodschap van haar clip: vrijheid is om te koesteren en te vieren. Yorinde zal aanwezig zijn op het Bevrijdingsfestival in Wageningen om haar clip toe te lichten.

Op nr 3: de clip ‘Wees jezelf’ van Irma Smits (18) en Chanouk Hoogmoed (17) uit Dordrecht. Het motto van hun clip is: dat iedereen de vrijheid moet krijgen om zichzelf te laten zien, ongeacht hoe je er uit ziet of waar je in gelooft. Irma en Chanouk staan op 5 mei op het podium van het Bevrijdingsfestival in Rotterdam om hun clip toe te lichten.

Kijk voor meer informatie over alle nominaties, clips en achtergronden op de Clips voor Vrijheid wedstrijdpagina

Zie je op 5 mei!

Meer

5 mei Bevrijdingsfestival

5 mei Bevrijdingsdag …. Yeahhh, big fun, door heel Nederland bevrijdingsfestivals, poppodia, ‘’gezonde sapjes’’, partytime! Kortom lekker uit je dak gaan. Maar ook zal er bij worden stilgestaan dat in bepaalde landen en culturen en in sommige gevallen ook in Nederland, de woorden vrijheid en respect nog niet helemaal geland zijn.

Gelukkig realiseren we ons dat Vrijheid niet iets vanzelfsprekends is. En daarom hebben dit jaar meer dan 2500 enthousiasten jongeren zich gebogen over het thema; ‘’Wat betekent vrijheid voor jou, en hoe geven wij vrijheid door’’? Tijdens de HOLY animatie workshops zijn deze jongeren aan de slag gegaan met het bedenken en maken van animatieclips. Uit werkelijk waanzinnige, creatieve en goed onderbouwde animatieclips zijn 10 clips genomineerd.

De vakjury kiest hieruit de drie allerbeste Clips voor Vrijheid. De jury bestaat uit: Radio 538 dj rebel en kunstenaar Ruud de Wild, acteur, performer en optimist Peter Faber, oud staatssecretaris Europese zaken Frans Timmermans en HOLY directeur en media kunstenaar Merel Mirage.

De winnende clips zullen op 5 mei grote schermen te zien zijn tijdens de festivals en de makers van de winnende clips worden op het podium geroepen om hun clip toe te lichten. Een echte ‘once in a life time experience'. Je mening verkondigen aan honderden dol enthousiaste bezoekers. 'The stage is yours’.

Meer

Wat is nou die vrijheid?

Op het moment dat je de kersverse website www.watisnoudievrijheid.nl bezoekt word je geconfronteerd met de keuze of je de website in het wit of zwart wil zien. Door jou te laten kiezen willen ze je het gevoel van vrijheid geven. Mensen voelen zich namelijk vrijer als ze keuzes hebben, echter is de paradox dat te veel keuzemogelijkheden ook weer verwarring schept.

Wat is nou eigenlijk die vrijheid? Daar gaat Niek van der Sprong, producent van bevrijdingsfestival Overijssel, ter voorbereiding op het festival naar op zoek. Het thema van het festival dit jaar is ‘vrijheid geef je door’. Van generatie op generatie. Maar wat ‘geef je eigenlijk door’ en ‘wat is vrijheid’?

Om hier een antwoord op te krijgen word jij opgeroepen mee te praten, door te reageren op artikelen over vrijheid in de sport, op de werkvloer, bij ouderen of binnen religie. Mee te doen door een foto achter te laten die illustreert wat vrijheid voor jou betekent. Of stuur een nummer in die voor jou ultieme vrijheid laat horen, zoals de bekende artiest Typhoon die Benjamin Herman met Brozziman heeft ingestuurd.

Meer

Wat is er nodig voor vrijheid?

Laat je zien!

Door net zoals Yolanthe, Boris, Victoria Koblenko en vele anderen op de website voorvrijheid.nl aan te geven wat er volgens jou nodig is voor vrijheid. Is dat meer of juist minder regels? Kunnen zeggen wat je maar wilt? Gaan en staan waar je wilt? Respect?

Draag bij aan het initiatief van Het Nationaal Comité 4 & 5 mei en laat de rest van Nederland zien waar jij voor staat.

Klik hier om je bijdrage te leveren.

Meer