Blog

Op het blog van Clips voor Vrijheid houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Winnaars Clips voor Vrijheid in beeld

Clips voor Vrijheid heeft prijswinnaars Emma en Rutger op 5 mei 2011 met de camera gevolgd op Bevrijdingsfestival Utrecht. Bekijk hier het resultaat!

 

 

 

De vader van tweedeprijswinnaar Guido heeft ook een leuk filmpje
gemaakt over de dag van Guido en Tomas op Bevrijdingsfestival
Zuid-Holland in Rotterdam:

Meer

Clips voor Vrijheid op het Jeugdjournaal

Clips voor Vrijheid was aanwezig op wel 8 bevrijdingsfestivals door het land! In Rotterdam waren tweedeprijswinnaars Guido en Tomas aanwezig en hadden de eer gevolgd te worden door het Jeugdjournaal. Bekijk het item hier!

 

 

 

 

Meer

Foto's 5 mei 2011

Op 5 mei hebben we de vrijheid gevierd met de winnaars en genomineerden van Clips voor Vrijheid 2011. In totaal was Clips voor Vrijheid aanwezig op maar liefst acht bevrijdingsfestivals! En de beelden van deze zonnige dag zijn inmiddels binnen. Bekijk hier de beelden:

 


Clipvertoning op Bevrijdingsfestival Groningen


Winnaars Tomas en Guido met rapper Fresku op Bevrijdings-
festival Zuid-Holland


 Winnaars Rutger en Emma op het podium van Bevrijdings- 
festival Utrecht

 

Genomineerde Kijanu op het podium van Liberty City in Amsterdam

Noord-Hollandse genomineerden Bas, Niels, Mathijs, 
Jasper en Wouter met showen hun oorkondes op Bevrijdingspop Haarlem

 Klik hier voor meer foto's van clips voor Vrijheid 2011

Meer

Prijswinnaars 2011 worden vertoond op landelijke Bevrijdingsfestivals 5 mei.

Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is. De clip ‘Uniek’ van Rutger Tiesma (15) won de eerste prijs van Clips voor Vrijheid 2011, het online animatieproject van stichting HOLY. Ruim 3000 jongeren maakten tijdens workshops hun eigen clip voor vrijheid. Hieruit koos de jongerenjury de drie winnaars.

Heel veel gezichten wisselen elkaar af, wit, bruin, oud, jong, lelijk of mooi, in de achtergrond de tekst "Born this way". Met deze eenvoudige maar sterke beeldtaal overrompelde Rutger de jury. Uit het juryrapport: “De muziek, Born this way, past hier perfect bij. Geweldig!” Rutger vond het thema ‘Uniek’ een goed onderwerp. “In heel veel landen heb je namelijk geen vrijheid om jezelf te zijn. Met deze clip laat ik mensen zien die stuk voor stuk uniek zijn.”

 

De clip ‘Mediavrijheid’ van tweedeprijswinnaars Tomas van der Meer (14) en Guido Loopik (12) heeft een actueel thema: censuur in de media. Tomas: “Dat vinden wij niet goed. Je hebt WikiLeaks natuurlijk, maar in China kunnen mensen bijvoorbeeld niets lezen over een omstreden Nobelprijswinnaar.” Een mooi aspect van vrijheid, vond de jury. “Deze clip laat zien dat je blij mag zijn dat je in Nederland woont.”

Meer

Later Eerder