Blog

Op het blog van Clips voor Vrijheid houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Prijswinnaars 2011 worden vertoond op landelijke Bevrijdingsfestivals 5 mei.

Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is. De clip ‘Uniek’ van Rutger Tiesma (15) won de eerste prijs van Clips voor Vrijheid 2011, het online animatieproject van stichting HOLY. Ruim 3000 jongeren maakten tijdens workshops hun eigen clip voor vrijheid. Hieruit koos de jongerenjury de drie winnaars.

Heel veel gezichten wisselen elkaar af, wit, bruin, oud, jong, lelijk of mooi, in de achtergrond de tekst "Born this way". Met deze eenvoudige maar sterke beeldtaal overrompelde Rutger de jury. Uit het juryrapport: “De muziek, Born this way, past hier perfect bij. Geweldig!” Rutger vond het thema ‘Uniek’ een goed onderwerp. “In heel veel landen heb je namelijk geen vrijheid om jezelf te zijn. Met deze clip laat ik mensen zien die stuk voor stuk uniek zijn.”

 

De clip ‘Mediavrijheid’ van tweedeprijswinnaars Tomas van der Meer (14) en Guido Loopik (12) heeft een actueel thema: censuur in de media. Tomas: “Dat vinden wij niet goed. Je hebt WikiLeaks natuurlijk, maar in China kunnen mensen bijvoorbeeld niets lezen over een omstreden Nobelprijswinnaar.” Een mooi aspect van vrijheid, vond de jury. “Deze clip laat zien dat je blij mag zijn dat je in Nederland woont.”

Meer

Later Eerder