Blog

Op het blog van Clips voor Vrijheid houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

5 mei Bevrijdingsfestival

5 mei Bevrijdingsdag …. Yeahhh, big fun, door heel Nederland bevrijdingsfestivals, poppodia, ‘’gezonde sapjes’’, partytime! Kortom lekker uit je dak gaan. Maar ook zal er bij worden stilgestaan dat in bepaalde landen en culturen en in sommige gevallen ook in Nederland, de woorden vrijheid en respect nog niet helemaal geland zijn.

Gelukkig realiseren we ons dat Vrijheid niet iets vanzelfsprekends is. En daarom hebben dit jaar meer dan 2500 enthousiasten jongeren zich gebogen over het thema; ‘’Wat betekent vrijheid voor jou, en hoe geven wij vrijheid door’’? Tijdens de HOLY animatie workshops zijn deze jongeren aan de slag gegaan met het bedenken en maken van animatieclips. Uit werkelijk waanzinnige, creatieve en goed onderbouwde animatieclips zijn 10 clips genomineerd.

De vakjury kiest hieruit de drie allerbeste Clips voor Vrijheid. De jury bestaat uit: Radio 538 dj rebel en kunstenaar Ruud de Wild, acteur, performer en optimist Peter Faber, oud staatssecretaris Europese zaken Frans Timmermans en HOLY directeur en media kunstenaar Merel Mirage.

De winnende clips zullen op 5 mei grote schermen te zien zijn tijdens de festivals en de makers van de winnende clips worden op het podium geroepen om hun clip toe te lichten. Een echte ‘once in a life time experience'. Je mening verkondigen aan honderden dol enthousiaste bezoekers. 'The stage is yours’.

Meer

Later Eerder